Sunday, April 09, 2006

Point Cook: Air Show








Hari nie ada rombongan ke Pengkalan Udara Point Cook. Ada pertunjukkan udara di sana. Dari kapal terbang zaman Perang Dunia pertama sehinggalah kapal terbang era 80an. Memang budaya selenggara barang-barang lama OZ bagus. Kapal terbang buruk pun boleh terbang dan juruterbang veterannnya pun masih boleh bawa kapal terbang.

6 comments:

sherrina said...

masa kat Canberra dulu pihak tentera ada gak organize program mcm ni. Tak ingat apa nama programnya tapi gabungan Air Force, Army ngan Navy. Ala2 fun fair gitu. ada demo peralatan tentera, ada pameran haiwan dari ladang (yg ni best), jualan murah (kitorang borong buku2 cerita punya byk smpi kene tapi yg mana nak bawak blk Malaysia, yg mana kene tinggal) dan mcm2 makanan...besttt

Izhal said...

nice shots...

NBB said...

budak budak tu pakai mekap ke pakai tatoo?

Amir Azmi said...

sherrina: Memang kat sini buadaya di macam tu. Salah satu cara mereka mengiktiraf pengorbanan pejuang-pejuang negara mereka.

izhal: Terima kasih. Pakai Kamera digital murah jer!

NBB: mekap bukan tatoo pun bukan. tapi memang kalau ada apa-apa pertunjukan atau 'fun-fair', memang ada orang niaga cat muka budak-budak nie. Nampak lebih fancy la kira-kiranya!

Ambil gambar tu pasal nak tunjuk salah satu perniagaan kat australia nie dan satu lagi, teringat kat Nabilah, my lovely baby girl!!

sherrina said...

ooo..tu namanya face painting. kat skolah bila ada carnival mesti ada acara ni. student organize utk kumpul duit. duit tu buat tambah buku di library, tambah toys dll :)

shultze said...

wow bestnye..ade old warbirds,my favourite!!untung cikgu dapat pergi tengok~