Sunday, August 14, 2005

Bukit Busu II


Pagi semalam cadang nak pergi panjat Bukit Busu dan nak tangkap beberapa gambar. Saja nak memenuhkan fotopages. Akan tetapi dah dekat 1/3 dari pendakian, perut pulak sakit. Menyesal tak paksa 'shit' tu keluar. Cuma dapat ambil beberapa gambar sahaja la sebelum balik. Gambar pada paras permukaan kaki bukit je la. Walaupun baru 1/3 pendakian, basah juga baju!.

Sampai jer kat rumah, mandi-mandi dan sarapan. Baru cadang-cadang nak 'upload' gambar yang dapat kat Bukit Busu, tiba-tiba keluarga Manjung ajak pi panjat Cameron Highland pulak. Balik hari. Hmm.. nak tak hendak ikut juga, tapi dalam hati kata nak juga pergi pasal nak tengok Cameron Highland masa 'Musim Jerebu'. Punya la seronok bila dah sampai Cameron, cuacanya sejuk, langit mendung @ jerebu, orang tak ramai dan yang tak seronoknya!!!! lupa bawak digital kemera!!! Itulah yang paling menyedihkan, ingat-ingat boleh la masuk kat fotopages. Mesti ada hikmahnya tu, Alhamdulillah. Kat atas tu, just joyride jer dan shopping buah strawberi dan sayur-sayur segar. Nie dah masuk kali kedua pi Cameron secara tak disengajakan ;p. Ingat cuti tahunan tahun nie nak pi Langkawi la pulak.

Pagi nie, sambung balik usaha nak ambil gambar kat Bukit Busu. Walaupun angin kencang bertiup dan langit dah gelap semasa pendakian, Alhamdulillah akhirnya sampai juga kat atas tu dan ambil beberapa gambar. Boleh check tengok fotopages saya. Kat puncak tu ada seorang pendaki tu lepak kat atas pokok di puncak Bukit Busu. Nampak klasik jer pemandangan tu. Terus jer ambil gambar. Semuanya berjalan 'occay' tapi bila nak turun, hujan turun dengan agak lebat. Kena cepatkan langkah pasal baju dah basah. Alhamdulliah, sampai juga kat rumah. Lepas mandi-mandi dan sarapan, heh..heh.. main PS2 sampai tengah hari.

1 comment:

Liney said...

I Like the pic. Nice view and angle.