Saturday, December 31, 2011

Program MTD Terakhir

Menu kambing dan udang sedang dibakar
Ini adalah program MTD terakhir yang saya akan sertai kerana selepas ini terpaksa meninggalkan MTD yang sangat menarik. Awal pagi kami sekeluarga telah bergerak ke Janda Baik, Bentong, Pahang. Alhamdulillah perjalanan yang mengambil masa 1 jam dan jarak lebih kurang 60 km tidak banyak memberi masalah kepada kami. MTD menyediakan 5 buah bas PLKN untuk membawa warganya dan saya memilih membawa kereta sendiri kerana memudahkan kami jika ada keperluan 'hajat' yang mengejut terutamanya anak-anak kami.
Majlis berjalan lancar. Sukanneka untuk anak-anak dan ibubapa, makan makanan yang lazat dan mandi-manda di sungai. Saya mengambil keputusan balik awal kerana hati memang rasa tak berapa 'syok' menghadiri program MTD terakhir ini. Mr. Kung memaklumkan yang saya sudah tidak dapat dibantu lagi :). Mungkin takdir Allah telah tertulis. Aku redha dengan apa yang Allah rezkikan kepada-ku. Semoga dku tergolong dari orang-orang yang sabar. :)
Kota ala Perancis di Bukit Tinggi
Dalam perjalanan pulang terlihat sign ke Bukit Tinggi. Terus check di GPS dan jarangnya cuma dalam 17km sahaja. Pandu terus ke destinasi Bukit Tinggi yang pertama kali sampai :) Agak sedih sedikit hujan turun dengan lebat dan anak-anak tertidur keletihan di dalam kereta. Namun, begitu dapat juga mengambil gambar di taman Jepun dan melawat kota ala-ala Perancis. :) Harap dapat datang lagi suatu masa nanti :)

No comments: